Diatex

Bij het produceren van deze segmenten worden de diamanten op een gecontroleerde wijze geplaatst. De afstand tussen elke diamant is identiek en ze worden laag per laag gestapeld in het segment. Na het wegslijten van een laag komt een volledig nieuwe laag tevoorschijn. Door dit proces wordt elke diamant voor de volle 100% benut, wat de levensduur en de zaagsnelheid aanzienlijk vergroot.


 

Silent

Bij SILENT zaagbladen word het stamblad met een laser ingesneden en worden deze sneden nadien opgevuld met silicone. Hierdoor worden trillingen verminderd wat een positieve invloed heeft op het rendement. Het geproduceerd geluid word hierdoor ook aanzienlijk verminderd. 

Silent +

Bij SILENT+ zaagbladen worden 2 dunne stambladen met een dempende tussenlaag samengevoegd. Deze technologie is de beste om trillingen te absorberen bij zaagbladen. Zodoende geeft dit een uitmuntend rendement van de segmenten en produceren deze zaagbladen amper geluid.


 

Dustec

Als Carat zijn we al jaren intensief bezig om de ontwikkelijk van stof tijdens het gebruiken van diamantgereedschap te reduceren. Enerzijds door aanpassingen op ons diamantgereedschap zelf maar ook door de ontwikkeling van een volledig assortiment machines en stofkappen.


 

Controtec

Controtec is een uniek stuk inteligente software die beschermd tegen elektrische en mechanische overbelasting van de Carat boormotoren.

Voordelen van Controtec:

  • operator kan zien en voelen wanneer de motor overbelast wordt
  • mechanische slipkoppeling word veel minder geactiveerd
  • maximale koppel beschikbaar in elke versnelling
  • sneller en effiënter boorproces
  • minder reparatie- en onderhoudskosten

 

Blue-Glue + Box

Door de Blue-Glue die op onze stripnagels is aangebracht heb je 2 voordelen:

  • de nagel zal vlotter in het hout geleiden zodanig dat de weerstand voor het nagelpistool tot het absoluut minimum wordt herleid
  • door de warmteontwikkeling die ontstaat tijdens de wrijving tussen nagel en hout zal Blue-Glue een hechtende werking verwezelijken

 

Anderzijds worden deze nagels ook steeds in een kunstof koffer geleverd zodanig dat ze goed hanteerbaar zijn. Alsook een optimale bescherming krijgen tegen vochtige omstandigheden.